Maalipalloilijan polku Old Powerissa

Tässä on kuvattu maalipalloilijan polku, jota pitkin seurassamme voi kulkea. Meille ovat tervetulleita kaikki juuri omista lähtökohdistaan ja omilla tavoitteillaan. Palvelemme niin kokeilijoita, harrastuksekseen pelaavia kuin huippu-urheilijoitakin. Jokainen voi edetä harrastajan polulla omaan tahtiinsa ja myös jäädä siihen kohtaan, mikä tuntuu itsestä parhaalta.

Meillä on mahdollisuuksia edetä aina kansainväliselle huipputasolle asti, mutta yhtä hyvin voi jäädä myös säännöllisen harrastajan tai Suomessa kilpailevan tasolle – jokainen määrittelee oman polkunsa itse. Maalipalloilijan polku on avoin sekä näkövammaisille että näkeville pelaajille.

1. Tieto seurasta ja harrastusmahdollisuudesta

”Kuulin kaverilta.” ”Luin nettisivuilta.” ”Olin katsomassa turnausta.”

Tietoa seurasta löytyy sen nettisivuilta ja somesta. Järjestämme myös maalipallokokeiluja eri ryhmille sekä olemme mukana liikuntatapahtumissa esittelemässä maalipalloa. Järjestämme paljon turnauksia, joihin on yleisöllä vapaa pääsy.

2. Kokeilemaan

”Haluaisin tulla tutustumaan lajiin.”

  • Uudet kokeilijat ovat tervetulleita viikkoharjoituksiimme, jossa he pääsevät tutustumaan maalipalloon kannustavassa ilmapiirissä kokeneempien pelaajien ja/tai valmentajan opastuksella. Harjoituksemme ovat avoimia kaikille, ja uusille kokeilijoille tarjoamme maksuttoman tutustumiskerran sekä lainavarusteita.

3. Harrastamaan

”Tykkään lajista ja haluan harrastaa sitä säännöllisesti.”

  • Old Powerin laadukkaissa viikkoharjoituksissa syvennytään monipuolisesti maalipallon saloihin. Harjoituksissa pelataan sekä tehdään erilaisia lajiharjoitteita. Harjoitukset ovat kaikille avoimet. Tarpeen mukaan pelataan tasoryhmissä. Harjoitteluympäristömme on reilu, avoin ja kilpailullinen unohtamatta pientä huumoria ja hauskanpitoa.

4. Kilpailemaan

”Olen käynyt harjoituksissa ja kehittynyt. Haluaisin pelata turnauksissa.”

– Leikkimielisesti kilpailua voi kokeilla ”höntsäturnauksissa” (esim. perinteinen 2 vs 2 -turnaus).

– Osallistumme aktiivisesti useammalla joukkueella maalipallon SM-sarjoihin (miesten SM-sarja, avoin SM-sarja, naisten SM-turnaus). Yhteen turnaukseen voi osallistua kokeilevana pelaajana, jolloin voi tutustua turnauskäytäntöihin ja joukkueessa toimimiseen.

  • Säännöllisesti harjoituksissa käyvät ja vaaditun tason saavuttaneet voidaan nimetä SM-joukkueisiin, ja he voivat kilpailla SM-mitaleista. SM-sarjojen kausi kestää syksystä kevääseen, naisten SM-turnaus on syksyisin. SM-sarjoissa pelaaminen tarjoaa mahdollisuuden säännölliseen ja tavoitteelliseen kilpailemiseen Suomessa.

5. Kansainvälisiin turnauksiin

”Olen harjoitellut hyvin ja kilpaillut onnistuneesti kotimaassa. Nyt olisin valmis kansainvälisiin peleihin.”

  • Osallistumme aktiivisesti kansainvälisiin seurajoukkueturnauksiin. Osallistumme esimerkiksi European GP -turnauksiin sekä Malmö Open -paraurheilutapahtumaan. Nämä ovat hyviä paikkoja saada ensikosketus tai hankkia lisäkokemusta kansainvälisistä peleistä.

6. Huippu-urheilijaksi

”Taitoni ovat kehittyneet ja olen valmis seuran edustusjoukkueeseen. Olen valmis kilpailemaan kaikista korkeimmalla seurajoukkuetasolla.”

– Old Power osallistuu miesten ja naisten Mestareiden liigaan Euroopassa (ECL) sekä seurajoukkueiden MM-kilpailuihin. Näihin lähetämme joukkueet, jotka edustavat seuramme kovinta kärkeä.

  • Monet näkövammaisista kärkiurheilijoistamme kuuluvat myös Suomen maajoukkueeseen. Seura tukee urheilijoita heidän maajoukkuepolullaan.