Lämpimästi tervetuloa tilaamaan maalipallon kokeilutilaisuus ja samalla tukemaan espoolaisen paraurheiluseura Old Powerin toimintaa yhdenvertaisen ja inklusiivisen liikunnan ja urheilun edistämiseksi!

Mistä on kyse? Maalipalloon pääset tutustumaan tarkemmin täällä

Maalipallokokeilun voit tilata esimerkiksi yrityksen tai yhteisön tyky-toiminnaksi, opiskelijaryhmän tutustumiseksi aivan uniikkiin liikuntamuotoon tai vaikka kaveriporukan ajanvietteeksi synttäreille, polttareille, sukujuhlille; missä ikinä tarvitsettekaan mahtavaa liikuntaelämystä.

Maalipallo on jännittävä, taktinen ja koukuttava joukkuepeli, jota varmasti harva on päässyt elämänsä aikana kokeilemaan, joten tähän lajiin lähes kaikki lähtevät samalta viivalta. Vaikka maalipallo vaatiikin jonkin verran fyysistä voimaa ja kuntoa, aivan yhtä tärkeässä roolissa ovat erinomainen keskittymiskyky, taktinen pelisilmä ja hyvät vuorovaikutustaidot. Huom. maalipalloa pelataan ilman näköaistia muiden aistien varassa.

Vaikka maalipallo on alun perin suunniteltu näkövammaisten joukkuepeliksi, niin kansallisella ja kansainvälisellä seurajoukkuetasolla sitä voi pelata yhtä lailla näkövammattomat. Maalipallossa voi toimia myös valmentajana, huoltajana, toimitsijana tai kouluttautua maalipallotuomariksi, eli maalipallosta voi saada itselleen oivan harrastuksen ja päästä upean yhteisön jäseneksi.

KOKEILUTILAISUUDEN SISÄLTÖ

Kokeilu on pituudeltaan vähintään yhden tunnin, mutta lisätunteja voi ja kannattaakin varata, mikäli ryhmässänne on paljon osallistujia. Osallistujamäärää ei ole rajoitettu. Maalipallo on 3 vastaan 3-peli, mutta myös tätä pienemmälläkin porukalla saadaan varmasti pelit pystyyn ja unohtumaton kokeilutilaisuus jokaiselle.

Kokeilun aluksi esittelemme lajin ja siihen liittyvät erityispiirteet sekä käymme läpi heitto- ja torjuntatekniikat. Tämän jälkeen te pääsette kokeilemaan maalipallon heittämistä ja torjumista ja totuttelemaan toimimiseen ilman näköaistia. Kun tekniikat alkavat olla hallussa, niin tämän jälkeen pääsemme itse pelaamisen makuun. Johdatamme teidät maalipallopeliin kertaamalla vielä muutamia pelaamisen kannalta keskeisiä sääntöjä.

Old Power tarjoaa seuraavaa kokeilutilaisuuteen:

 • Mukavat, avuliaat, kannustavat ja ennen kaikkea osaavat ohjaajat. Suurin osa ohjaajistamme on itse maalipallopelaajia tai muutoin tekemisissä aktiivisesti lajin kanssa. Ohjaajat myös tuomitsevat kokeilutilaisuuden ottelut;
 • Vähintään yhden maajoukkuetason maalipallopelaajan, joka voi kertoa omasta maalipallourastaan ja jolle voi esittää kysymyksiä lajista sekä yleisemmin näkövammaisuudesta;
 • Kaikki maalipallokokeilussa tarvittavat pelivarusteet, itse pelivälineen eli maalipallon ja kentän merkitsemiseen tarvittavat teipit. Huom. osallistuja tuo mukanaan liikunnalliset vaatteet ja mielellään sisäliikuntaan soveltuvat kengät;
 • Maalipallokokeiluun tarvitaan liikuntasali, jonka etsimisessä ja varaamisessa Old Power voi avustaa, mutta salivuokra tulee tilaajan maksettavaksi. Erityisesti Espoossa seurallamme on mahdollisuus vuokrata edullisesti tiloja maalipallokokeiluun. Paras on tietysti, mikäli tilaajalla itsellään on liikuntasali saatavilla kokeilua varten;
 • Kokeilutilaisuuden kielivaihtoehtoina on suomi, ruotsi ja englanti.

HINNASTO

Old Powerin kokeilutilaisuuksien hinnasto vuodelle 2024:

 • yritykset ja yhteisöt = 150 € / tunti;
 • yksityishenkilöt, kaveriporukat, urheiluseurat, eläkeläis- ja vammaisyhdistykset / järjestöt = 100 € / tunti;
 • lapsi- ja opiskelijaryhmät = 50 € / tunti;
 • Huom. Old Power järjestää myös Espoon kaupungin KULPS-liikuntapolun kautta kokeilukertoja kouluille kohderyhmänään 5-10-luokkalaiset.

AINUTLAATUINEN HAASTEOTTELUPAKETTI

Old Power järjestää myös yritysten ja yhteisöjen välisiä ”leikkimielisiä” maalipallon haasteotteluita. Haasta rohkeasti yhteistyökumppanisi, alihankkijasi, kilpailijasi tai sidosryhmäsi maalipallo-otteluun!

Paketti sisältää:

 • 2 tunnin kokeilukerran molemmille osapuolille erikseen, jotta kaikki ovat saaneet perusteet ja tuntuman peliin ennen haasteottelua;
 • Haasteottelun yhdessä sovittuna ajankohtana. Haasteottelu voidaan toteuttaa muun muassa maalipallon SM-turnausten yhteydessä;
 • Haasteottelun tuomitsevat koulutetut maalipallotuomarit.

Haasteottelupaketin hinta on 600 € ja kuluthan on hyvä jakaa kahden osapuolen kesken, tai vaihtoehtoisesti nakittaa haasteottelun häviäjän maksettavaksi.

KOKEILUTILAISUUDEN TILAAMINEN

Tilaaminen on helppoa ja vaivatonta. Klikkaa alla olevaa linkkiä, niin pääset Forms-pohjaiseen tilauslomakkeeseemme, jonka täyttäminen vie maksimissaan 5 minuuttia. Mikäli sinulla on kysyttävää maalipallon kokeilutilaisuuksistamme, niin voit olla yhteydessä meihin sähköpostitse: oldpowerespoo@gmail.com tai WhatsAppilla seuramme puheenjohtaja Erkki Miinalaan: +358442912126.

Maalipallokokeilun tilauslomakkeeseen pääset klikkaamalla tästä